zondag 29 mei 2011

Roemenie

Aan de rand van een sloppenwijk zit ik dan, in een luxe pension met de hele groep. Als je naar links kijkt zie je een roemeense straat, als je naar rechts kijkt een sloppenwijk. Je loopt erin, geen wegdek maar alleen modder en stenen. Mensen die aan de rand zitten, bezig zijn met hekserij, prostitutie etc. Kinderen vanaf 3 jaar lopen er vrij rond, ook tot diep in de nacht.
 
Het is allemaal heel aangrijpend maar om de kinderen alleen al aandacht geven maakt je blij. Van de week ook een straatjongen midden in de nacht een halfuur omhelst.. hij liet me niet meer los, hij had liefde nodig die hij niet kreeg thuis (tot zover hij een thuis had..). Maar heb hem wel de liefde van Jezus mogen laten zien en door de organisatie wat brood en een appel kunnen geven.
 
Ik ben in totaal 3 keer naar een sloppenwijk op een vuilnisbelt geweest, halfuur rijden hier van daan (ik zit in Floresti). Wat een situatie.. alle kinderen zijn zwart van het vuil en hebben bijna geen kleren aan. We hebben ze de liefde van Jezus laten zien en ze zijn aangeraakt, ze waren zo blij, ook dat wij er waren voor hun.

Van de week hadden we een programma voor kinderen uit de sloppenwijk, er kwamen meer dan 100!! We hebben het over genezing gehad en God werkt door ons heen en er zijn al veel mensen genezen.
Vanavond hadden we een programma voor tieners uit de buurt, er kwamen ongeveer 50 tieners. Ze hebben veel gesport en over Jezus gehoord! Er waren mensen die echt wat ervaarde dat God van binnen iets deed, was heel mooi.

Ik mocht ook onderwijs geven tijdens het bidden en vasten. We gingen 2 dagen bidden en vasten met de mensen van de organisatie (Charis)! Ik mocht het hebben over geestelijke strijd!
Herman zei ook dat het heel goed was en dat het echt mijn ding was en het meer moest doen.
Het gaf me ook een voldoening van binnen, dat het me echt opvulde met blijdschap.

Ook heb ik gesproken in de sloppenwijk op de vuilnisbelt (wat een toestand daar..), vieze kinderen, stinken, maar toch een glimlach op hun gezicht. Ik heb ze laten vliegen, op mijn rug, knuffels etc. het maakt niet uit hoe vies ze zijn, Jezus raakte ook iedereen aan :)! Het is echt heel mooi om zo'n kind in je armen te mogen sluiten.
2 uur rijden hiervan daan zijn we op een school geweest, hier mocht ik (zonder dat ik het wist van te voren) spreken over genezing, daarna riep ik een aantal naar voren en ze werden genezen in Jezus Naam van hoofdpijn, rugpijn en pijn in de benen.

Het zijn wel volle drukke dagen, maar wel mooie goede dagen!

Het heeft mijn ogen echt geopend, dit is wat ik wil gaan doen.. kinderen in nood helpen. En vooral kinderen in de prostitutie komt steeds meer naar voren.. Thailand enzo.. komt steeds meer dat verlangen! Verbaas je niet als ik 2012/2013 die kant op vlieg!

1 opmerking: