woensdag 15 september 2010

1e jaars studenten zijn aangekomen!

De 1e jaars studenten zijn aangekomen! Afgelopen Maandag kregen ze een warm welkom van ons, en een lekker broodje. Toen gingen de ouders weg en zaten we alleen met de 1e jaars! Maandag stond in het teken van kennismaking spelletjes, en in heel weinig tijd heb ik al alle namen in mijn hoofd. Dinsdag gingen we leuke spelletjes doen op het strand, er was een heftige wind, maar dat maakte niet uit, de pret ging gewoon door. Het was een succesvolle dag.

En nu komt het, Woensdag om 3:00 uur sochtend/snachts, worden we allemaal wakker gemaakt door een keiharde wake up brigade. Het was best lachen, en we moesten naar de huiskamer met z'n allen. Daar moesten de 1e jaars brood smeren in 5 minuten, ze kregen 2 messen voor hun hele team (7 personen in 1 team). Na veel smeren was de tijd om, en mochten ze weer naar bed.

Om 4:30 ging het brandalarm aan! Niet in paniek raken, het was een oefening. De brandweerman stond buiten met een teller, en binnen 1 minuut en 30 seconden waren we buiten, best goed voor een nachtelijke oefening, volgens de brandweer!

Toen mochten we weer slapen, en de dag begon om 6:30! Wat een nacht.. het is allemaal voor de 1e jaars bedoeld, maar ik en de rest van de 2e jaars doen natuurlijk gewoon net zo hard mee!

We hebben ook veel regels voor de eerste week (je mag alleen plassen met een ketting om, er is maar 1 ketting, dus als die weg is, moet je wachten) En iedere 1e jaars student heeft een ei gekregen die ze de hele week bij hun moeten houden (een rauw ei..) en die mag niet stuk gaan. Dus door alle oefeningen heen zijn er al wat eieren gesneuveld.

Van 8:00 uur tot 11:00 hebben we Survival gedaan, was erg leuk! Waaronder tikkertje spelen, terwijl je verf aan je handen hebt.. erg leuk.

Dat was het weer voor vandaag, nu zijn de 1e jaars de stad Den Helder aan het bezichtigen, dus kon ik even lekker ontspannen dit op mijn blog plaatsen! Tot snel weer!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten